Sporten voor Eskimo’s

Sporten voor Eskimo’s

Na mijn fietsvakantie (lees: niet fietsen in de kerstvakantie) was het tijd om weer aan de slag te gaan. Ik weet het, september lijkt nog zó ver weg, maar ik ben als de dood dat ik weer net zoveel moet opbouwen als afgelopen jaar. Natuurlijk start ik nu niet bij -10 qua condite, ik geef mezelf een 7,5 en dat wil ik zou houden. Hardlopen heb ik trouwens wel gedaan in de vakantie en niet te zuinig ook: ik liep de Urban Trail in Sluis. Geheel tegen mijn principes, zo’n evenement of wedstrijd hardlopen, jakkes! Maar uitgedaagd door Duchenne Heroes-collega Frank Faes en misschien nog een donatie voor het Blubberteam in het verschiet ging ik toch overstag. Je moet alles eens meegemaakt hebben, toch? Dus bouwde ik mijn 5,5 km per keer in een kleine 2 weken op naar 10km in één keer en slot van het liedje bleken het er in Sluis nog eens 11 te zijn ook. Dus. Zoals ik mijn vriendin al appte: ik hoef mezelf niets meer te bewijzen qua lopen. Het was ver, koud (3e kerstdag, dus sneeuw en koude wind) en het is me gelukt. Punt.

Maar goed, deze week. Ik begon, zoals gebruikelijk, op maandagochtend na m’n halfuurtje leesmoederen met een rondje hardlopen van 5km. Het was redelijk windstil, wel glad én koud, dat voelde ik voor het eersta aan mijn longen. Maar het liep verder heerlijk. Mijn rondje was de lus aan de Boudeloodijk.
Dinsdag vertrok ik in de loop van de ochtend maar weer eens op m’n liefste fietsje. Ik had 42km in de Mio staan, maar ben bij 23km gestrand. Mán wat was het koud! Ik was toch echt goed aangekleed: ondershirt met lange mouwen, winterfietsshirt, windjack, col, oorband, fietsbroek met fleece aan de binnenkant, 2 paar sokken en 2 paar handschoenen. Het zweet brak me binnen al uit toen ik mijn veters nog moest strikken, maar buiten was het andere koek. Ik was net zo’n Eskimo op de fiets, het enige wat miste was een husky die mijn fiets trok :D. Sjonge, echt waterkoud, ik voelde dat ik warm was, maar heel snel afkoelde. Mijn gemiddelde hartslag lag dik een uur net in mijn D3-zone. Ik had het zó koud en was bang om nog af te koelen dat is als een dulle gefietst heb. Toen ik bij de Vêêk-‘oek weer terug over de zeedijk kwam, zag ik de toren van Lamswaarde en kon ik maar aan één ding denken: n-n-n-naar h-h-h-huis! Dus dat heb ik dan ook gedaan en de warme douche was zálig, al duurde het nog wel even eer ik het écht warm had!

Dus wat ik me nou afvraag, hoe kleden jullie je op de kou van buiten en de warmte van jezelf tijdens het sporten? Ik vind het maar lastig!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *