Good to see you…

Good to see you…


Vandaag is het Halloween of Samhain. Vanavond is ‘de sluier tussen de werelden’ (het aardse en het hemelse) het dunste en zou je een kaarsje kunnen opsteken voor overleden dierbaren, waarmee je nu makkelijker contact zou kunnen maken. Afgelopen nacht was die sluier volgens mij ook al erg dun. In mijn droom heb ik namelijk staan kijken naar Renato, die aan de bar een pintje zat te drinken. Vaak kom ik overleden bekenden maar heel kort tegen in mijn droom, maar voor mijn gevoel heb ik echt een hele tijd staan genieten van To met zijn bierken… Zwarte haren, pretogen, prachtig, wat was het fijn om hem te mogen zien!

Wat wij ook wel eens doen op deze dag is eten maken wat bij overleden lieverds hoorde. Zo hoort bij mijn opa Verbrugge gortepap met lichtbruine suiker (mijn opa Verbrugge at dat altijd: ‘opa’kes pap’), een bruuntje hoort bij oma Axel, bolussen en deegventers bij opa Axel en geconfijte sinaasappel met chocolade bij tante Corrie de Feijter. Ik zit me even af te vragen wat er bij tante Corrie Quaak hoort, maar dat antwoord blijf ik je nog even schuldig. Het eerste waar ik aan denk is melk met roosvicee, maar dat is wat de meiden altijd dronken, niet speciaal tante Corrie.
Vandaag staat dit eetritueel niet echt op de planning, ik denk dat ik van het weekend er iets mee ga doen.

 

Vannacht is trouwens ook een uitstekend moment om angsten onder ogen te zien en te verdrijven. Ik heb nog wel wat ‘bangigheidjes’ die me soms in de weg staan, dus aan de slag er mee!

ancestors

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *